Youtube kotimaista musiikkia

post thumb
Musiikki
kirjoittanut Emmi/ 30 Oct 2022

Youtube kotimaista musiikkia

Musiikki on meille monelle hyvin luontainen valinta jo heti aamusta ja sitä voi kuunnella pitkin päivää iltaan asti. Sitä on saatavilla monista lähteistä radiokanavilta erilaisin suoratoistopalveluihin. Yksi palvelu on Youtube ja sieltä löytyykin paljon erilaisia vaihtoehtoja. Antaako Youtube kotimaista musiikkia tarjolle vai pitääkö poimia aina jotakin ulkomaista? Suomalaisilla on mahdollisuus kuunnella tämän runsaan tarjonnan kanavalta paljon erilaista kotimaista musiikkia.

Tarjoaako Youtube kotimaista musiikkia oikeasti?

Pikainen katsaus siihen, mitä Youtuben tarjonnassa on, yllättää täysin. Kotimaista musiikkia löytyy musiikkipalvelusta, joka lanseerattiin vuonna 2018, huomattavan paljon. Youtube Music on lähes yhtä täydellinen vaihtoehto kuin netin muut suoratoistopalvelut. Millainen vaihtoehto Youtube kotimainen iskelmä on verrattuna muihin palveluihin? Nopealla haulla voi huomata, että palvelusta löytää ensinnäkin paljon ulkomaisia hittejä, mutta tarjolla on myös suomalaista musiikkia ja lista on pitkä.

Mikä kanavasta tekee mielenkiintoisen? Monista kappaleista, myös suomalaisista, on tehty musiikkivideoita, joten niiden katsominen onnistuu samalla, kun kuuntelee biisiä. Kotimaisia iskelmiä onkin hauska katsoa videolta, koska niissä on hiukan erilainen tyyli kuin monissa ulkomaisissa vastaavissa, joissa on käytetty huomattavia summia niiden tekemiseen. Vähempikin siis riittää ja suomalainen tyyli onkin enemmän monen kuulijan mieleen.

Youtube kotimainen iskelmä netin syövereistä

Kanavana tarjoilee Youtube kotimaista musiikkia siinä missä muutkin ja lisäksi äsken mainitut videot ovat viihteellinen vaihtoehto. Jos kanavan ottaa käyttöönsä, sinne voi tehdä itselleen myös soittolistoja. Silloin voi nauttia juuri siitä musiikista, mistä eniten pitää. Kuten muissakin palveluissa, premium-jäsenyydellä saa paljon enemmän musiikillista nautintoa, koska silloin ei tarvitse välittää mainoksista. Varsinkin, jos kuuntelee paljon musiikkia, on mainokseton vaihtoehto aina parempi.

Miten Youtube kotimaista musiikkia toistaa? Äänenlaadusta voidaan olla montaa mieltä ja verrattuna muihin palveluihin, siinä on vielä hiukan kehittämistä. Videoiden tuominen musiikin lisukkeeksi on kuitenkin se, miksi monet ovat kanavaan tykästyneet. Samalla hinnalla pääsee myös katsomaan kaikki tarjolla olevat videot.

Saunaillan viihdykettä

En tiedä, mistä on lähtöisin ajatus, että saunailta tarvitsee viihdykettä, mutta siihen Youtube-kanava onkin juuri omiaan. Jos erilaiset saunatarvikkeet netistä on helppo hankkia, niin samaa voi sanoa myös musiikista ja niihin liittyvistä videoista. Parhailla välineillä voi kuunnella musiikkia saunassa tai suihkussa, mutta saunan jälkeen voi rentoutua täysin katselemalla videoita, joita musiikki myötäilee. Viereen voi vielä varata jotakin mukavaa syötävää.

Viihdykettä tarjoaa myös kanavan videot, joita löytyy myös melkoinen määrä. Yhtiö listaa vuosittain niin sanotun Youtuben suosituimmat videot viime vuonna -listan ja sieltä voi poimia sykähdyttävimmät, koskettavimmat, naurettavimmat tai jännimmät videot, mitkä siis itseä eniten kiinnostavat. Kanava on monipuolinen ja varsin viihdyttävä.

Onko Youtube kotimaista musiikkia myydyimmiltä artisteilta?

Jos katsoo listaa, ketkä ovat Suomen myydyimmät artistit huomaa nopeasti, että samat tutut nimet löytyvät myös Youtuben listoilta. Riippuen vähän siitä, kuka listan on laatinut, nimet jonkin verran vaihtelevat, mutta kaikki löytyvät tämän mainion musiikkipalvelun syövereistä. Ehdottomasti palvelu on tutustumisen arvoinen ja helpoiten sinne pääsee tutustumaan käyttämällä Googlen tunnuksia.

Youtube-kanavalla on myös mahdollisuus seurata tuttuja sekä suosittuja artisteja tilaamalla itselleen haluamansa kanavan. Sillä voi seurata sitä, milloin artistilta tulee uutta musiikkia tai toisaalta myös, mitä musiikkimaailmassa tapahtuu. Youtuben kanssa ei tylsiä hetkiä vietä milloinkaan.

Onko Youtube kotimaista musiikkia tarjoavista kanavista paras vaihtoehto? Makuasioista ei voi kiistellä ja voidaankin sanoa, että se on yksi vaihtoehto muiden joukossa. Siihen kannattaa ehdottomasti tutustua, jos etsii itselleen sopivaa musiikkipalvelua. Videot ovat hyvä lisä, ja jos hintoja vertailee muiden suoratoistopalvelujen välillä, niin suuria eroja niiden välillä todellakaan ei ole.