Suomen myydyimmät artistit tarjoavat musiikkia laidasta laitaan

post thumb
Musiikki
kirjoittanut Emmi/ 17 Jan 2022

Suomen myydyimmät artistit tarjoavat musiikkia laidasta laitaan

Suomen myydyimmät artistit sisältävät hyvin monipuolisesti erilaisia musiikkigenrejä eri vuosikymmeniltä. Yhteistä näille artisteille on se, että suuri osa suomalaisista tunnistaa artistit ja heidän kappaleensa. Suomen myydyimpiin artisteihin kuuluvat muun muassa lähes kaikkien tuntemat Cheek, Kaija Koo, Katri Helena, Hurriganes, Jari Sillanpää ja Smurffit. Tutustu Suomen kaikkien aikojen myydyimpiin artisteihin niin saatat löytää oman uuden suosikkiartistisi.

Suomen myydyimmät artistit ja albumit

Jari Sillanpää on Suomen myydyimpien artistien kärkipäässä. Hänen tangokuningas voittonsa jälkeen vuonna 1995 julkaistu nimikkoalbumi on Suomen kaikkien aikojen myydyin äänite, jonka määrä on yli 270 000 kappaletta. Poprock-yhtye Eppu Normaali on myynyt yli 1,5 miljoonaa levyä. Sen 15 studioalbumista kymmenen on myynyt platinaa ja viisi kultaa.

Myydyimmät suomalaiset miesartistit -kategoriaan kuuluu tietenkin myös Cheek. Hän oli vuoteen 2017 mennessä Spotifyn kaikkien aikojen kuunnelluin suomalainen artisti. Hän oli myös vuonna 2013 ensimmäinen suomalainen artisti, joka on myynyt Olympiastadionin loppuun. Kirkan äänitteitä taas on myyty yli miljoona kappaletta ja albumia Surun pyyhit silmistäni peräti yli 214 000 kappaletta.

Muita myydyimpiä artisteja

Suomen myydyimpiin suomalaisiin artisteihin kuuluvat myös esimerkiksi Kaija Koo, Lauri Tähkä & Elonkerjuu, Joel Hallikainen, Katri Helena ja Nightwish, jolla on yli kahdeksan miljoonan levymyynti. Vesa-Matti Loiri yltää myös myydyimpien artistien joukkoon Sydämeeni joulun teen -levyllään, joka on Suomen 9. myydyin levy 177 788 kappaleen myynnillään sekä myydyin kotimainen joululevy.