Suosituimmat suomalaiset miesartistit

post thumb
Musiikki
kirjoittanut Emmi/ 30 Apr 2021

Suosituimmat suomalaiset miesartistit

Tunnetut suomalaiset miesartistit tarjoavat hyvin monipuolisesti eri genren musiikkia. Lisäksi moni suomalainen miesartisti on saavuttanut suosiota Suomen lisäksi jopa maailmanlaajuisesti. Suomalaiset miespuoliset artistit esiintyvät niin suomeksi kuin englanniksikin. Tosin vain englanninkieliset esiintyjät ovat saavuttaneet mainetta Suomen lisäksi myös muualla maailmassa. Tämä monipuolinen artikkeli kertoo muutamista Suomen kuuluisimpiin ja kuunnelluimpiin kuuluvista miesartisteista ja -yhtyeistä monilta eri vuosikymmeniltä.

Suomalaiset miesartistit nykyään

Nykyään suosittuja suomalaisia mieslaulajia ovat esimerkiksi JVG, Pyhimys, Gettomasa, Lauri Tähkä ja Arttu Wiskari. Näiden suomalaisten laulajien tämän päivän suosituimpia kappaleita ovat esimerkiksi JVG:n Villi länsi, Gettomasan Kaksovine ja Lauri Tähkän Jääkukkia. Monet näistä artisteista tosin ovat jatkaneet suosiotaan jo vuodesta toiseen julkaisten yhä uusia TOP-listoille yltäviä kappaleita ja suosittuja albumeita.

Suomalainen musiikkimaailma saa myös jatkuvasti uusia suosikkiartisteja. Esimerkiksi AHTI teki läpimurtonsa vasta vähän aikaa sitten. Hänet bongattiin Yoytubesta miljoonia katselukertoja keränneiden ”Maanantai sessarit” -videoidensa kautta. Aksel Kankaanranta taas julkaisi ensimmäisen suomenkielisen soolosinglensä vuonna 2020. Singlen nimi oli ”Muista kuka oot”. Hänet tunnetaan myös esimerkiksi Uuden Musiikin Kilpailun 2019 voittajana.

Myydyimpiä ja kuunnelluimpia suomalaisia mieslaulajia

Myydyimmät suomalaiset miesartistit kattavat artisteja monilta eri vuosikymmeniltä. Kaikista myydyimpien artistien joukkoon kuuluvat esimerkiksi jokaisen suomalaisen tuntemat J. Karjalainen, Jari Sillanpää, Kari Tapio, Kirka ja Vesa-Matti Loiri. Hieman vähemmän myyneitä, mutta silti myydyimpien joukkoon kuuluvia suomalaisia miesartisteja ovat myös muun muassa Erkki Junkkarinen, Irwin Goodman, Rainer Friman, Tapani Kansa, Jope Ruonansuu sekä näyttelijänäkin tunnettu Samuli Edelmann.

Sen sijaan kuunnelluimmat suomalaiset miesartistit -kategorian kärkikastiin kuuluu Cheek. Cheek oli vuoteen 2017 mennessä Spotifyn kaikkien aikojen kuunnelluin suomalainen artisti. Cheekin albumeista neljä on ollut Suomen virallisen albumilistan ykkösinä ja hänen kappaleista viisitoista on saavuttanut ykkössijan joko Suomen virallisella single- tai latauslistalla.

Tutustu suosituimpiin miesartisteihin

Suomen suosituimmat miesartistit löytyvät helposti erilaisten TOP-listojen avulla. Esimerkiksi Spotify sekä muut musiikkipalvelut ja radiokanavat listaavat usein tämän hetken suosituimpia artisteja. Näiden listojen avulla voi hyvin löytää jopa itselle aivan tuntemattomia artisteja ja musiikkia. Heidän musiikkiinsa pääsee tutustumaan esimerkiksi Spotifyn tai Youtuben kautta. Netistä voi myös ladata musiikkia. Sitä tulisi kuitenkin ladata vain laillisilta sivustoilta ja on hyvä myös muistaa pitää oma virustorjunta ajan tasalla varmuuden vuoksi.

Moni kuuntelijoista kuunteli vuosi toisensa perään samoja artisteja tai kappaleita, koska ei usko löytävänsä yhtä hyvää musiikkia. Joskus kannattaa kuitenkin valita aivan uusi musiikkialbumi kuunneltavaksi. Se voi sisältää esimerkiksi täysin erilaista musiikkia kun on tähän asti kuunnellut. Moni saattaa yllättyä iloisesti löydettyään tällä tavalla uuden suosikkiartistinsa.

Suomalaiset miesartistit yhtyeissä

Pelkästään suomalaiset artistit eivät ole tunnettuja, sillä Suomesta löytyy myös useita miespainotteisia yhtyeitä, jotka ovat saavuttaneet valtavaa suosiota Suomessa ja jopa ympäri maailmaa. Menestyneimmät suomalaiset yhtyeet mieskokoonpanolla ovat esimerkiksi HIM, Sonata Arctica, Lordi, Waltari ja Children of Bodom. Kansainvälistä suosiota saaneet suomalaiset yhtyeet painottavat siis englanninkieliseen metallimusiikkiin.

Poprock-yhtye Sunrise Avenue on myös yksi Suomen menestyneimpiä miesyhtyeitä. Se oli myynyt maailmanlaajuisesti vuoden 2018 loppuun mennessä yli 2,5 miljoonaa albumia. Suosituimpiin suomalaisiin miesyhtyeisiin kuuluvat tietenkin myös Leevi And The Leavings, Yö ja Apulanta.

Tunnetuimmat suomalaiset miesartistit ja -yhtyeet eivät kuitenkaan rajoitu tämän artikkelin yhtyeisiin ja artisteihin. Muitakin jopa yhtä tunnettuja artisteja ja yhtyeitä riittää jokaiseen lähtöön. Suomalaisten miesten luoman musiikin kirjo on siis valtavan monipuolinen ja joukosta löytyy takuulla kaikille sopivaa musiikkia. Lisäksi suomalaisten miesartistien musiikki kattaa lähes kaikki genret aina iskelmästä rappiin saakka.