Sakari Kuosmanen on tunnettu suomalainen taiteilija

post thumb
Musiikki
kirjoittanut Emmi/ 03 Oct 2021

Sakari Kuosmanen on tunnettu suomalainen taiteilija

Sakari Kuosmanen on tehnyt mittavan uran sekä näyttelijänä että laulajana. Suomalaisille Kuosmanen on tullut tutuksi muun muassa Aki Kaurismäen luottonäyttelijänä, ja hänet on nähty monissa Kaurismäen hittielokuvissa. Taiteilija on saavuttanut myös kansainvälistä menestystä monilla elokuvillaan. Laulajana hänet tunnettiin alun perin rockmusiikista, mutta on myöhemmin tehnyt musiikkia myös iskelmän parissa. Näin ollen hän on tehnyt mittavan uran, joka on kestänyt jo useita vuosikymmeniä.

Sakari Kuosmanen elokuvissa

Elokuvien osalta Sakari Kuosmanen on näytellyt esimerkiksi Aki Kaurismäen ohjaamissa elokuvissa, kuten Calamari Union, Varjoja paratiisissa sekä Juha. Yksi tunnetuimpia roolisuorituksia on elokuvassa Mies vailla menneisyyttä, joka on palkittu useilla palkinnoilla myös kansainvälisissä elokuvakilpailuissa. Elokuvassa Kuosmanen näyttelee karskia sataman vartijaa, joka vuokraa tyhjiä laivakontteja ihmisille asumiseen.

Suomalaiset miesartistit ovat usein saaneet tunnustusta myös kansainvälisesti, mutta harvat niin paljon kuin Sakari Kuosmanen. Varsinkin monet Aki Kaurismäen elokuvissa näytelleet näyttelijät on huomioitu myös kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla. Hyviä esimerkkejä tästä on Kuosmasen lisäksi Kati Outinen sekä Matti Pellonpää. Tältä osin Kuosmanen on vienyt suomalaista näyttelijä osaamista myös ulkomaille, mikä on avannut ovia monille suomalaisille näyttelijöille.

Pitkä ura jatkuu vielä vuosia

Vaikka Sakari Kuosmasella on taiteilijauraa takana jo useita vuosikymmeniä, matkaa jatkuu vielä tulevaisuudessakin. Viime aikoina hän on keskittynyt enemmän näyttelijän töihin, ja musiikki on jäänyt ainakin levytysten osalta hieman taka-alalle. Keikoilla hän käy kuitenkin säännöllisesti, joten siellä miehen laulamista voi käydä kuuntelemassa. Tulevaisuudessa voimme kuitenkin odottaa monipuoliselta taiteilijalta mitä vain, joten jäämme mielenkiinnolla seuraamaan miehen edesottamuksia.