Suomalainen pop-musiikki

Suomalainen pop-musiikki - suurimmat hitit ja kirkkaimmat tähdet

Suomalainen pop-musiikki - suurimmat hitit ja kirkkaimmat tähdet

Suomalainen pop-musiikki on vuosien saatossa kehittynyt ja saanut uusia muotoja. Vielä 1950- ja 1960-luvuilla uskottiin, että nuorison suosima pop-musiikki menee pian muodista, mutta toisin kävi. Etenkin viime vuosina pop-artistien määrä on noussut huimasti, eikä loppua ole näkyvissä. Pop-musiikki elää tällä hetkellä uutta kulta-aikaa Suomessa, sillä ihmiset kuluttavat musiikkia enemmän kuin koskaan. Tätä edesauttavat television laulukilpailut, kuten Idols tai X-Factor, joiden kautta suuri yleisö on päässyt seuraamaan uusien artistien syntyä ja nousua julkisuuteen. Tällä sivulla kerromme suomalaisen pop-musiikkimaailman kirkkaimmista tähdistä, oli kyseessä sitten nuori artistilupaus tai kokenut koko kansan suosikki.

Suomalainen pop-musiikki on yhä suositumpaa, sillä se tarjoaa lähes jokaiselle jotakin. Suomalaisen musiikin historia on pitkä ja monisävyinen, joten mikäli musiikkimaailma kiinnostaa sinua, ja haluat tietää lisää, jatka lukemista!

Suomalaisen pop-musiikin historia

Suomessa on tehty pop-musiikkia jo pitkään, mutta 1970-luvulta lähtien pop-musiikki alkoi toden teolla nousemaan suosiossa. Pop-musiikki sekoittui aluksi iskelmään, mutta alkoi hiljalleen erottua omaksi tyylikseen. Pian jokainen tunsi nimeltä Dingon, Hurriganesin ja monet muut.

Pop-musiikki on aina ollut hyvin kaupallista ja sen tyyli on vaihdellut vuosikymmenten saatossa. 2000-luvulle tultaessa suomalainen pop-musiikki on saanut vahvasti vaikutteita ulkomaisilta artisteilta. Osa pop-artisteista on tullut tutuksi laulukilpailujen kautta. Viime vuosien suosittuja suomalaisia pop-muusikoita ovat esimerkiksi Robin, Antti Tuisku, Jenni Vartiainen ja Sanni.

Nuori artistilupaus Alma

Nuori artistilupaus Alma

Alma eli koko nimeltään Alma-Sofia Miettinen on nuori artistilupaus, jonka ura on ollut kovassa nousukiidossa. Alma tunnetaan kohahduttavasta pukeutumisestaan ja tarttuvista kappaleistaan. Myös Alma tunnetaan Idols-kilpailijana, vaikka hän ei edennyt kisassa edes semifinaaliin. Alman esikoissingle Karma ilmestyi vuonna 2016, jolloin hänen uransa oli suurimmassa nousukiidossa. Hän on vieraillut myös Felix Jaehnin kappaleessa Bonfire, joka saavutti suurta suosiota etenkin Saksassa. Kuunkuiskaajat kertoo seuraavaksi, mitä hänelle kuuluu tänä päivänä.

Tämä nuori artistilupaus valittiin vuoden 2016 ja 2017 kotimaiseksi tulokkaaksi. Suomalainen pop-musiikki tunnetaan myös paremmin maailmalla Alman ansiosta, sillä hänen singlensä Chasing highs nousi hittilistoille Saksassa, Suomessa, Sveitsissä, Itävallassa, Irlannissa ja Britanniassa. Tästä hyvästä Alma voitti itselleen Vuoden vienti Emma -palkinnon. Alma julkaisi Have U Seen Her? -esikoisalbuminsa 15. toukokuuta 2020.

Suomalainen pop-musiikki nykypäivänä

Nykypäivän pop-musiikkikenttä Suomessa pohjaa pitkälti yksittäisiin artisteihin. Antti Tuisku on yksi menestyneimmistä ja suosituimmista suomalaisista pop-artisteista. Antti Tuisku tuli tunnetuksi Idols-kykykilpailusta. Hänen singlejään ovat muun muassa Peto on irti, Mies ja Blaablaa (En kuule sanaakaan). Antti Tuiskun uusin albumi, Valittu kansa, julkaistiin helmikuussa 2020.

Kuunkuiskaajat yhtye arvostaa etenkin naisartisteja, ja top-listoja tutkimalla huomaa, kuinka yhä useampi kova naisartisti pitää kärkisijan paikkaa. Jenni Vartiainen tunnetaan yhtenä suosituimmista artisteista Suomessa. Kuten monen muunkin nykypäivän pop-artistin, Jenni Vartiaisen tie tähtiin alkoi Popstars-televisio-ohjelmasta. Hänet tunnetaan sekä laulajana että lauluntekijänä. Jenni Vartiaisen ura alkoi Gimmel-yhtyeestä, jonka jälkeen hän on edennyt soolouralla.