Pop-kappale Peto on irti ihastuttaa ja kohahduttaa

post thumb
Musiikki
kirjoittanut Emmi/ 16 Sep 2020

Pop-kappale Peto on irti ihastuttaa ja kohahduttaa

Antti Tuisku julkaisi kohua herättäneen Peto on irti -kappaleen vuonna 2015. Keskustelua synnyttänyt pop-kappale löytyy En kommentoi -studioalbumilta. Antti Tuisku oli jo tuolloin Suomen kirkkain pop-tähti. Peto on irti muistetaan itsevarmoista sanoituksista, tanssittavasta meiningistä ja kertosäkeestä, joka saa laulamaan mukana heti ensimmäiseltä kuulemalta. Tässä artikkelissa syvennytään tarkemmin kyseiseen kappaleeseen ja kartoitetaan hieman tarinaa sen takana.

Antti Tuiskun En kommentoi -studioalbumi on järjestyksessä artistin kymmenes. Albumin tuottaja on suomalainen musiikkituottaja Jurek. Tuisku on haastatteluissa kertonut albumin kertovan oman arvonsa tuntemisesta ja siitä, ettei välitä muiden negatiivisista mielipiteistä. Pop-kappale Peto on irti on albumin ensimmäinen single.

Mistä Peto on irti -kappale kertoo?

Antti Tuiskun kappale nimeltä Peto on irti viittaa Tuiskun lempinimeen Peto-Antti, jonka hän sai faneiltaan uransa alkuvaiheessa. Tuisku kertoo leikkisän kappaleen olevan tehty pilke silmäkulmassa, mutta samalla pohjaavan tärkeisiin aiheisiin, kuten itsensä kunnioittamiseen. Seuraavaksi Kuunkuiskaajat kertoo, miten kyseinen kappale on pärjännyt listoilla.

Kyseinen pop-kappale on sijoittunut parhaimmillaan sijalle viisi Suomen virallisella singlelistalla. Kappaleen suosiosta kertoo myös, että se on saavuttanut kärkisijan Suomen virallisella latauslistalla. Peto on irti soi myös runsaasti radiossa julkaisuvuonnaan. Peto on irti -kappaleelle on julkaistu musiikkivideo, jossa Satu Silvo esiintyy kerrossiivojana.

Faktoja Antti Tuiskusta

Listaamme tässä muutaman mielenkiintoisen faktan Antti Tuiskusta ja hänen Peto on irti -kappaleestaan. Näitä asioita et ehkä tiennyt tästä pop-tähdestä:

• Pop-kappaleen musiikkivideon on ohjannut drag-artisti Cristal Snow
• Kappale on ylittänyt platinarajan
• Tuiskun konserttikiertue nimeltään Peto on irti myi loppuun hetkessä

Antti Tuiskun muu tuotanto

Pop-tähti Antti Tuisku on tehnyt musiikin lisäksi muutakin uraa. Hän toimi syksyllä 2017 Idolsissa päätuomarina ja on suorittanut liikunta-alan ammattitutkinnon Varalan urheiluopistossa vuonna 2019. Tuiskun uusin albumi Valittu kansa on julkaistu vuonna 2020. Uuteen albumiin piti liittyä konserttikiertue, mutta se jouduttiin siirtämään vuoteen 2021.

Tämä pop-tähti sai uudelle levylleen erinomaiset arvostelut. Sitä kuvataan väriläiskäksi Suomen pop-musiikin maailmassa ja rajoja rikkovaksi kannanotoksi. Valittu kansa on albumi, jota monet kutsuvat viiden tähden teokseksi, jonka jokaisen suomalaisen tulisi kuunnella ainakin kerran. Antti Tuiskua voidaan pitää samaistuttavana pop-tähtenä, joka rikkoo rajoja ja nostattaa keskustelua, kuten taiteen kuuluukin.