Kauniit hiukset esiintyjällä

post thumb
Musiikki
kirjoittanut Emmi/ 13 Jun 2022

Kauniit hiukset esiintyjällä

Kun konserteissa tai muissa tapahtumissa katsoo esiintyjiä, varsinkin naisilla on kauniit hiukset. Joillakin se näyttää todella upealta kuten latinokaunottarilla Jennifer Lopezilla tai Shakiralla. Aina ei suomalaisesta ohuesta hiuksesta saa paksuja tekemälläkään, mutta hiukset voivat olla kauniit muullakin tavalla. Tarjolla on erilaisia hiusvitamiineja sekä muita tuotteita, joilla hiukset saa näyttämään hyvältä ja mikä tärkeintä, päänahka voi hyvin. Se onkin tärkeä tekijä sille, että hiukset kasvavat ja saavat ravintonsa. Kerrommekin sinulle vinkkejä, miten hiuksia sekä päänahkaa pitäisi hoitaa ja mitä voi tehdä, jos tuntuu, että jakaus hiusten puutteen takia näyttää toivottoman leveältä.

Kauniit hiukset hiustenhoidolla

Aina ei edes tule ajatelleeksi sitä, että rasvainen päänahka on syy sille, kun hiuksetkin tuntuvat aina likaiselta eivätkä ne ole pesun jälkeen kuin hetken puhtaan oloiset ja sen jälkeen ne taas ovat likaiset. Siihen tulee aina vastattua pesemisellä, mutta se onkin melkoinen virhe.

Talirauhaset, jotka ovat hiusten juuressa, erittävät normaalisti talia juuri sen verran, että niistä on hyötyä hiuksille. Toisinaan talintuotanto kasvaa liikaa ja silloin tulee ongelmia toisensa perään, jos asiaan ei puutu heti alkuvaiheessa. Ensin alkaa ilmestyä hilsettä ja lopulta tali tukkii hiusjuuren, joka pahimmillaan voi aiheuttaa hiustenlähtöä.

Jos tämä tilanne jää hoitamatta, päänahkaan saattaa tulla tali-ihottuma tai päänahan ekseema. Tämä onkin jo tilanne, joka on hoidettava kuntoon lääkärin määräämillä lääkkeillä. Tilanne voi parantua, jos ihottuma hoidetaan kuntoon eikä tulehdus pääse pahenemaan. Päänahan puhtaana pitäminen ei tarkoita päivittäistä pesemistä, jossa puolestaan on suuri vaara sille, että päänahka kuivuu ja sen jälkeen alkavatkin uudet ongelmat.

Kuivan päänahan ongelmat

Monessa tilanteessa päänahka kuivuu hiustenpesuun käytetyistä aineista. Ne ovat päänahalle liian vahvoja ja poistavat päänahasta sen luonnollisen talin. Myös kuiva päänahka hidastaa hiusten kasvua ja ne näyttävät ohuemmilta. Siksi monesti orgaaniset tai sulfaatittomat shampoot ovat huomattavasti parempi vaihtoehto kuin vahvat, joissa on sulfaattia.

On todettu, että kuiva päänahka aiheuttaa myös ongelmia, mutta eri tavalla kuin rasvainen. Se tukkii myös karvatupet, joten uudet hiukset joutuvat taistelemaan, että pääsevät kasvamaan ohi ikävän tulpan, joka on päänahassa. Sen sijaan pehmeä ja kostea päänahka on paras kasvualusta myös uusille hiuksille. Tällöin hiukset pysyvät myös paksuina eivätkä tarpeettomasti ohene.

Hiusten hoitamisen tärkeys

Ei tarvitse olla edes esiintyjä, kun hiustenhoidon tärkeyden voi nostaa esiin. Järkevällä ja terveellisellä ruokavaliolla antaa myös hiuksille niiden tarvitsemia vitamiineja sekä proteiineja. Samalla koko keho voi hyvin. Hiukset reagoivat hyvin vahvasti siihen, jos elimistössä on ravintoainepuutoksia. Pahimmillaan ne voivat johtaa hiustenlähtöön, mutta hiusten oheneminen tulee hyvin usein kyseeseen.

Hiusten kannalta tärkeitä aineita ovat biotiini, seleeni, sinkki sekä omega-3 rasvahapot. Myös monet vitamiinit auttavat vahvistamaan hiusten hyvinvointia. Onkin muistettava aina, että hiukset ovat ravintoketjun viimeinen osuus ja niille jää yleensä kaikkein vähiten ravintoaineita, joilla niiden hyvinvointia pidetään yllä. Siksi esimerkiksi jotkut dieetit, vaikka tekevät ololle muuten hyvää, saattavat haitata hiusten kasvua.

Myös liiallinen hiusten muotoilu ja föönaus sekä myös pesu, eivät aina ole hiuksille paras mahdollinen ratkaisu. Mitä enemmän hiuksissa käyttää erilaisia aineita, sitä enemmän niitä myös menee päänahkaan. Jos pesee hiuksia liian usein, se taas kuivattaa hiuspohjaa ja sitä kautta tulee ongelmia. Löytämällä hyvä balanssin syömisen ja kaiken muun välillä voi saavuttaa kauniit hiukset. Se on tärkeä pointti kenelle tahansa, mutta myös Kuunkuiskaajat-yhtye on tarvinnut upeat hiukset.

Entä, jos kauniit hiukset vain katoavat?

Stressi ja moni muu asia saa hiukset lähtemään siten, että ne eivät enää kasva takaisin. Mitä silloin enää voi tehdä, jos syö hyvin ja hoitaa päänahkaansa kunnolla? Silloin on tutkittava erilaisia mahdollisuuksia hiustensiirtoon, joka on yhtä lailla mahdollista tehdä naisille kuin miehille. Yhä suositumpaa on hiustensiirto Turkissa ja siellä on monenlaisista huhupuheista huolimatta erittäin korkeatasoisia klinikoita sekä hyvää palvelua.

Klinikka, joka osaa kertoa hyvin tarkasti ensinnäkin operaatiostaan sekä mitä tapahtuu hiusten kasvulle seuraavan vuoden aikana, on vahvoilla. Monet klinikat hoitavat operaation, mutta sen jälkeen potilas jää ohjeiden varaan. Parempi vaihtoehto on löytää klinikka, joka pitää huolta asiakkaistaan kuukausittain tai joka toinen kuukausi videopuheluiden muodossa. Silloin saa henkilökohtaisia ohjeita, kun kasvun etenemistä seurataan säännöllisesti.

Tottahan on, että hiustensiirron lopulliset tulokset ovat nähtävissä vasta noin vuoden kuluttua. Uusi kasvu edistyy kuukausittain ja siksi operaatioon mennessä on tiedostettava, että leikkauksen jälkeen juuri istutetut hiukset irtoavat ennen kuin omat uudet hiukset alkavat kasvaa. Uusi hiusten kasvu on suhteellisen hidasta ja alkuun hiukset näyttävät hyvin ohuilta, kunnes ne saavuttavat normaalin kasvuvaiheen.

Silloin myös päänahkaa on hoidettava ohjeiden mukaisesti sekä pyrittävä alkuvaiheessa siihen, ettei millään lailla vahingoita juuri istutettuja hiuksia. Klinikat antavat potilaille jälkihoitopaketin tai useammankin, jolloin tarpeellisia tuotteita on koko ajan käytössä. Myös komplikaatiot ja riskit pienenevät, mitä pidemmälle toipuminen edistyy. Hiustensiirto ei ole enää vain harvojen mahdollisuus, vaan hintatietoiset lähtevät toimenpiteeseen ulkomaille. Maksuihin on saatavissa myös erilaisia rahoitusjärjestelyjä.

Hiustensiirto palauttaa kauniit hiukset

Toimenpiteessä hiusraja pyritään tekemään mahdollisimman luontevaksi ja sellaiseksi, että se näyttää hyvältä myös sen jälkeen, kun ikää tulee lisää. Apua saa myös siihen, jos jakaus päälaella tulee entistä leveämmäksi, jolloin lisätään hiusten tiheyttä. Näitä leikkauksia voidaan tehdä myös miehille että naisille.

Klinikat, jotka toteuttavat hiusrajan muutoksen että lisäävät tiheyttä, tekevät sen Turkissa samalla kertaa, jolloin potilaan ei tarvitse matkustaa kahta kertaa paikan päälle. Nämä toimenpiteet ovat mahdollisia silloin, jos klinikalla on käytössä useamman kirurgin muodostama isompi leikkaustiimi. Jotkut tarjoavat myös lisähoitoja esimerkiksi happihoitojen muodossa, jolloin paranemisaste nousee huomattavasti. Eikä ole mikään ihme, jos hoitoja matkustaa ottamaan lisää myöhemmässä vaiheessa.

Eikä edes tarvitse olla esiintyvä taiteilija, kun haluaa itselleen parannusta omiin hiuksiinsa. Hiusrajan muutos sekä tiheyden lisääminen tuovat lisää itsetuntoa ja se taas on askel elämässä eteenpäin. Vaikka hiustensiirron sanotaan olevan kauneuskirurgiaa, onnistuneen toimenpiteen jälkeen elämä on ihan erilaista ja tuo itsevarmuutta.

Kauniit hiukset Turkista, onko se vaihtoehto?

Se on myönnettävä, että Turkissa on monenlaisia klinikoita, mutta sieltä löytyy myös korkeatasoisia klinikoita sekä hyvin taitavia kirurgeja. He ovat tehneet paljon leikkauksia ja toimivat hyvin vastuullisesti. Sieltä löytyy myös klinikoita, joilla on eurooppalainen tai pohjoismaalainen tausta, joten ne toimivat oikealla tavalla myös suomalaisten näkövinkkelistä.

Ehkä halvin vaihtoehto ei ole paras mahdollinen, mutta useimmat leikkaukset tulevat silti halvemmaksi kuin Suomessa tehden. Ripaus seikkailunhalua, rohkeutta uuteen hiusmalliin ja tavoitteeksi uusi ‘minä’ antaa aihetta ottaa asian mietintään sekä tutkia eri vaihtoehtoja. Rauhallinen harkinta ja vaihtoehtojen läpikäyminen on paras tae sille, että toimenpide onnistuu ja lopputulos on vuoden päästä juuri sitä, mitä on halunnutkin.