Robin Packalen on nuori suomalainen pop-lupaus

Siitäkin huolimatta, että Robin on ilmoittanut jäävänsä keikkatauolle, hän on eittämättä yksi suosituimmista pop-laulajistamme. Kerromme tässä artikkelissa lyhyesti Robinin huikeasta noususta suomalaisten pop-musiikin fanien tietoisuuteen Robinin ollessa vain 13-vuotias.

Kuka on Robin?

Robinin oikea nimi on Robin Petteri Packalen ja hän on syntynyt 24.8.1998 Turussa. Hän nousi suomalaisen pop-musiikin yleisön tietoisuuteen ollessaan vasta 13-vuotias. Tuolloin hänen singlensä Frontside Ollie saavutti suurta huomiota somessa. Yli miljoona ihmistä katsoi musiikkivideon vain muutaman päivän aikana ja yhteensä sitä näytettiin YouTubessa yli 13 miljoonaa kertaa. Tämä on huima saavutus 13-vuotiaalta suomalaispojalta!

Robinin esikoisalbumi

Esikoisalbuminsa Robin julkaisi vuonna 2012. Albumi sai nimen Koodi. Päivässä albumi myi triplaplatinaa eli sitä myytiin 60 000 kappaleen verran. Robinin suosiosta kertoo se, että hän on nuorin artisti, joka on myynyt albumejaan Suomessa yli 100 000 kappaletta. Esimerkiksi vain vuonna 2012 Robinin albumeja meni kaupaksi yli 200 000. Kaikkiaan albumeja on mennyt kaupaksi yli 460 000, minkä lisäksi hänen musiikkivideonsa ovat saavuttaneet suurta suosiota YouTubessa, jossa 40 miljoonan katselukerran raja on jo mennyt rikki. Spotify-musiikkipalvelussa hänen kappaleensa ovat jo saaneet yli 10 miljoonaa soittokertaa.

New Wave -laulukilpailu auttoi Robinia ponnahtamaan pinnalle

Robin osallistui vuonna 2010 New Wave -laulukilpailuun, minkä ansiosta säveltäjänä ansioitunut Maki Kolehmainen huomasi hänen lahjakkuutensa ja esitteli tämän Hannu Sormuselle. Myöhemmin Sormusesta tuli Robinia luotsaava manageri. Tiktak on kuulunut Robinin lisäksi Sormusen talliin, joten hänellä oli jo kokemusta nuorten lahjakkaiden artistien ohjaamisesta ennen Robinin kanssa tehtyä sopimusta.

Chillaa

Chillaa-niminen albumi oli Robinin toinen albumi, jolta löytyy esimerkiksi suosittu Puuttuva palanen -single. Ensiesityksensä kyseinen single sai Elämä lapselle -konsertissa. Albumin julkaisu tapahtui 5.10.2012 ja se ponnahti nopeasti Suomen virallisen albumilistan kärkisijoille.

Musiikin lisäksi Robin on nuoresta iästään huolimatta ehtinyt olla mukana myös monessa muussa projektissa

Musiikin lisäksi Robin on ollut mukana myös monessa muussa projektissa. Hän pääsi esimerkiksi kokeilemaan näyttelijän taitojaan Aku Louhimiehen Tuntemattomassa sotilaassa saaden siitä pienen roolin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *