Olavi Uusivirta on tullut tunnetuksi sekä suomalaisena pop- että rock-muusikkona

Olavi Uusivirta syntyi 28.2.1983 Helsingissä ja hän on ehtinyt toimia uransa aikana niin muusikkona, laulajana, lauluntekijänä kuin näyttelijänäkin. Tässä artikkelissa kerrotaan lyhyesti Olavi Uusivirran huikeasta urasta sekä noususta suomalaisten muusikoiden kärkikastiin.

Olavi Uusivirran muusikon uran alku ja menestys

Olavi Uusivirran esikoisalbumi, Nuoruustango, julkaistiin Olavi Uusivirran ollessa vasta 20-vuotias. Tältä albumilta tunnetaan ehkä parhaiten Raivo härkä -single, joka on kuultu Pahat pojat -elokuvassa. Vuonna 2005 ilmestyi Olavi Uusivirran toinen albumi – Me ei kuolla koskaan, joka myi kultalevyn arvoisesti. Albumin biisit Me ei kuolla koskaan sekä On niin helppoo olla onnellinen ovat nousseet radiohittien asemaan.

Minä olen hullu -albumi oli Uusivirran albumeista järjestyksessä kolmas. Se julkaistiin vuoden 2008 keväällä. Albumit saivat jatkoa vuoden 2010 huhtikuussa, jolloin Olavi Uusivirta julkaisi Preeria -nimisen albuminsa. Elvis istuu oikealla on Olavi Uusivirran folk-tyylinen albumi vuodelta 2012. Vuonna 2013 artistin hitit koottiin yhdessä valikoitujen albumiraitojen kanssa kokoelmalevylle, joka sai nimen 27 suosikkia. Mukana oli myös kappaleita, joita ei oltu julkaistu ennen.

Vuonna 2014 ilmestyi albumi nimeltään Ikuiset lapset ja vuonna 2016 Olavi-niminen albumi. Helmikuussa 2017 Olavi Uusivirran Olavi-niminen rock-albumi palkittiin Emma-gaalassa vuoden 2016 parhaana rock-albumina. Sen lisäksi, että Uusivirta laulaa, hän osaa soittaa myös kitaraa, rumpuja, pianoa sekä bassoa ja toimii rumpalina Soma-nimisessä yhtyeessä.

Olavi Uusivirran ura näyttelijänä sekä juontajana

Musiikkiuransa lisäksi Uusivirta on kunnostautunut myös näyttelijänä ja juontajana. Hän on esiintynyt muun muassa Salatuissa elämissä, suositussa sarjassa, jossa hän näytteli huumediileriä. Hän on valmistunut Teatterikorkeakoulusta vuonna 2012, joten myöskään näyttelijän uralla hän ei ole mikään untuvikko.

Olavi Uusivirran yksityiselämä

Yksityiselämässään Olavi Uusivirta on pienen, vuonna 2014 syntyneen, tyttären isä. Hän on naimisissa Saara Kotkaniemen kanssa, joka on myös näyttelijä. Saara on syntynyt 27.8.1986 Helsingissä ja on valmistunut vuonna 2012 teatteritaiteen maisteriksi Teatterikorkeakoulusta. Hänen isänsä Pentti Kotkaniemi on teatteri- ja televisio-ohjaaja ja veljensä, Mikael Kotkaniemi, jääkiekkovalmentaja. Näyttelijä Saara Kotkaniemi on näytellyt esimerkiksi elokuvassa Lunastus Noran roolia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *