Miten Jenni Vartiainen kohosi Suomen pop-tähtien joukkoon?

Jenni Vartiaisen kohoamiseen Suomen pop-tähtien joukkoon liittyy mielenkiintoinen tarina. Tässä artikkelissa kerromme lyhennetyn tarinan Jenni Vartiaisen uran alkuvaiheista sekä siitä, mistä kaikki oikein alkoi.

Jenni Vartiaisen tie tähtiin alkoi Popstars-televio-ohjelmasta

Jenni Vartiaisen koko nimi on Jenni Mari Vartiainen ja hän syntyi 20.3.1983 Kuopiossa. Hän on tullut tunnetuksi sekä laulajana että lauluntekijänä. Kuten yllättävän monen suomalaisen nyky-pop-tähden ura, niin myös Jenni Vartiaisen ura lähti kunnolla liikkeelle sen jälkeen, kun hän osallistui televisio-ohjelmaan. Popstars-ohjelman voidaankin sanoa vaikuttaneen suuresti siihen, että Jenni Vartiainen pääsi esille Suomessa. Ohjelmaan osallistuessaan hän kuului Gimmel-yhtyeeseen, mutta on myöhemmin lähtenyt soolouralle.

Musiikki oli Jenni Vartiaisen elämässä vahvasti läsnä jo nuorena

Jo nuorene musiikki oli vahvasti läsnä Jenni Vartiaisen elämässä. Pianonsoiton hän aloitti jo 5-vuotiaana ja 9-vuotiaana hän alkoi soittaa poikkihuilua. Yläasteella hän kävi musiikkiluokkaa. Kaikki eivät kuitenkaan tiedä, että Jenni Vartiainen on harrastanut myös taitoluistelua edeten aina SM-tasolle asti. Lukionsa Jenni Vartiainen kävi Kuopion musiikkilukiossa.

Vuodet Gimmel-yhtyeessä

Vuosina 2002-2004 Jenni Vartiainen lauloi Gimmel-nimisessä yhtyeessä. Lisäksi hän opiskeli avoimessa yliopistossa psykologiaa. Gimmeliltä ilmestyi kolme omaa albumia.

Jenni Vartiaisen julkaisut

Vuonna 2007 Jenni Vartiainen julkaisi sooloalbumin, jonka nimi oli puhuttelevasti Ihmisten edessä. Albumi on saavuttanut tuplaplatinalevyyn vaadittavan myyntimäärän. Hänen toinen sooloalbuminsa julkaistiin vuonna 2010 ja sen nimi oli Seili. Kolmannen sooloalbumin, Terran, vuoro oli vuonna 2013.

Jenni Vartiaisen saamat palkinnot

Jenni Vartiainen on saanut musiikkiuransa aikana useita palkintoja. Vuonna 2003 Stara.fi valitsi hänen Miss Pop:ksi. Vuonna 2007 hän sai useita palkintoja: Radio Gaala valitsi hänet vuoden tulokkaaksi 2007, Stara.fi jälleen Miss Pop:ksi ja Rumba vuoden 2007 kotimaiseksi artistiksi sekä vuoden 2007 tulokkaaksi. Vuonna 2008 Vartiaisen debyyttialbumi Ihmisten edessä valittiin Emma-Gaalassa vuoden 2007 debyyttialbumiksi. Ihmisten edessä valittiin myös samassa gaalassa vuoden 2007 biisiksi. Seta ry antoi vuonna 2008 Jenni Vartiaiselle tunnustusta hänen kappaleestaan Ihmisten edessä myöntämällä hänelle Asiallisen tiedon omena 2008 -palkinnon. Samana vuonna Stara.fi valitsi hänet jälleen Miss Pop:ksi. Radio Gaalassa 2010 En haluu kuolla tänä yönä -biisi valittiin vuoden kotimaiseksi radiobiisiksi ja Jenni Vartiainen vuoden kotimaiseksi artistiksi ja Iskelmä Gaalassa vuonna 2011 hänen biisinsä Missä muruseni on valittiin vuoden iskelmäksi. Vuoden 2011 Emma-gaalassa Jenni Vartiainen sai useamman palkinnon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *