Millainen pop-kappale on Antti Tuiskun Peto on irti?

Antti Tuiskua voidaan eittämättä pitää yhtenä menestyneimmistä ja suosituimmista suomalaisista pop-muusikoista. Peto on irti -niminen kappale on yksi hänen eniten keskustelua herättäneistä kappaleistaan, joten tässä artikkelissa tarkastellaan kyseistä kappaletta hieman pintaa syvemmältä.

Mistä Peto on irti -kappaleessa on kyse?

Peto on irti -niminen kappale löytyy Antti Tuiskun En kommentoi -studioalbumilta, joka on hänen studioalbumeistaan järjestyksessä kymmenes. Kyseessä on En kommentoi -albumin ensimmäinen single. Se julkaistiin ensimmäisen kerran 20.2.2015. Tuisku sävelsi ja sanoitti Peto on irti -kappaleen yhdessä Jurekin, Aku Rannilan, Kalle Lindrothin sekä Saara Törmän kanssa. Jurek toimi kappaleen tuottajana.

Peto-sana viittaa kappaleessa Antti Tuiskun lempinimeen, jonka hänen faninsa antoivat hänelle hänen uransa alkuvaiheessa. Tuo lempinimi oli Peto-Antti. Kappaleesta on julkaistu myös remix, jonka taustalta löytyy HeavyWeight-ryhmä. Remix julkaistiin 3.4.2015.
Peto on irti -kappaleesta on julkaistu musiikkivideo YouTubessa, Antin virallisella kanavalla. Videon ohjasi Cristal Snow ja se julkaistiin ennen singleä. Satu Silvo esiintyy videolla kerrossiivojana.

Miten Antti Tuiskun Peto on irti -kappale on sijoittunut listoilla?

Suomen virallisella singlelistalla Antti Tuiskun Peto on irti -kappale on sijoittunut parhaimmillaan sijalle 5. Toisaalta Suomen virallisella latauslistalla se on saavuttanut parhaimmillaan kärkisijan. Radiolistalla Peto on irti -kappale on noussut parhaimmillaan sijalle 43.

Peto on irti -singlen lisäksi Antti Tuisku on julkaissut kaksi muutakin singleä

Peto on irti -single ei ole suinkaan Antti Tuiskun ainoa single. Hän on nimittäin julkaissut myös kaksi muuta singleä urana aikana. Hänen ensimmäinen singlensä oli nimeltään Mies ja se julkaistiin vuonna 2013. Peto on irti -singlen lisäksi Antti Tuisku julkaisi vuonna 2015 myös Blaablaa (En kuule sanaakaan) -nimisen singlen, joka löytyy myös En kommentoi -nimiseltä studioalbumilta. Tämä kappale on sijoittunut Suomen virallisella latauslistalla parhaimmillaan kolmannelle sijalle ja Radiolistalla sijalle 40. Blaablaa (En kuule sanaakaan) -nimisen singlen sävellyksestä vastasivat Kalle Lindroth, Aku Rannila ja Jurek. Saara Törmä puoletaan sanoitti Antti Tuiskun Blaablaa (En kuule sanaakaan) -nimisen kappaleen. Tuiskun mukaan kappale käsittelee itsensä kunnioittamista sekä sitä, kuinka tärkeää on tuntea oma arvo ja osata olla välittämättä muiden ajatuksista itseään kohtaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *