Kuka on Alma ja millaista pop-musiikkia hän tekee?

Alma on tämän hetken kuumimpia nimiä suomalaisen pop-musiikin tähtikaartissa ja taiteilija onkin kohahduttanut esimerkiksi erikoisella pukeutumisellaan Suomen itsenäisyyspäivän juhlissa presidentin linnassa. Tässä artikkelissa kerrotaan Almasta sekä hänen tekemästään pop-musiikista.

Alma on oikeasti Alma-Sofia

Alman oikea nimi on Alma-Sofia Miettinen. Hän syntyi 17.1.1996 Kuopiossa ja on tunnettu laulajana sekä lauluntekijänä. Tällä hetkellä Alma on erityisen suosittu suomalainen pop-artisti.

Miten Alman ura sai alkunsa?

Idols toimi Alman ponnistuslautana siitäkin huolimatta, että hän ei edennyt kisassa edes semifinaaliin. Kisat olivat kuitenkin oivallinen osoitus siitä, kuinka oikeisiin ihmisiin tutustuminen voi auttaa uralla etenemisessä. Alman onneksi koitui se, että hän tutustui Idolsin aikana kisan tuomariin Sini Sabotageen, joka valitsi hänet keikoilleen taustalaulajaksi.

Alman ensimmäiset levytykset

Ensimmäisen oman levityssopimuksen Alma teki 2014. Tuolloin hän aloitti yhteistyön PME Records-levy-yhtiön kanssa. Vuonna 2016 hänen uransa oli nosteessa ja hän solmi maailmanlaajuisen levityssopimusen. Universal Music Saksasta oli hänen uusi levy-yhtiönsä. Pohjoismaissa sekä Baltiassa häntä edustaa silti edelleen PME Records -levy-yhtiö Warner Music -levy-yhtiön avulla. Almalla on myös lauluntekijäsopimus, mikä kertoo hänen lahjakkuudestaan myös lauluntekijänä.

Millaista musiikkia Alma on julkaissut?

Karma oli Alman esikoissingle. Se ilmestyi 3.6.2016. Hänen ensimmäinen EP:nsä oli Dye My Hair, josta löytyi myös Karma-kappale. Vokalistina hän pääsi vierailemaan Felix Jaehnin kappaleeseen Bonfire, joka ponnahti kolmannelle sijalle singlelistalle Saksassa.

Alma valittiin vuoden 2016 ja 2017 kotimaiseksi tulokkaaksi

Alman suosiosta kertoo se, että Soundin lukijoille järjestetyssä äänestyksessä lukijat äänestivät Alman vuoden 2016 kotimaiseksi tulokkaaksi. Myös Emma-gaalassa vuonna 2017 hänet valittiin vuoden tulokkaaksi. Lisäksi Alma palkittiin Vuoden vienti -Emmalla.

Vuosi 2017 oli Almalle menestys

Viime vuosi oli Almalle suuri menestys sekä Suomessa että kansainvälisesti. Chasing highs -single saavutti listapaikan sekä Saksassa, Suomessa, Sveitsissä että Itävallassa ja jopa Irlannissa ja Britanniassakin. Kappale pääsi BBC Radio 1 -kanavan soittolistalle A. Vuoden 2017 elokuussa single oli sijalla 18 Britannian virallisella singlelistalla. Tänä vuonna Alma aikoo julkaista esikoisalbuminsa. Fanit luultavasti odottavat sen julkaisua jo suurella innolla.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *