Keitä pidettiin nuorina suomalaisina pop-musiikin artistilupauksina vuonna 2016?

Tässä artikkelissa esittelemme lyhyesti viisi nuorta suomalaista pop-artistia, joita pidettiin vuonna 2016 maamme pop-musiikin suurina lupauksina. Saammeko siis esitellä Alman, Niilan, Pertun, Veniorin sekä Alex Mattsonin?

Persoonallinen Alma ponnahti julkisuuteen Idolsista

Alma on eräs tämän hetken persoonallisimmista suomalaisista pop-tähdistä ja hänen läpimurtoaan maailmanmarkkinoilla veikattiin jo vuonna 2016. Kyseinen artisti saavutti näkyvyyttä Idols-laulukilpailun kautta vuonna 2013. Tuolloin Alma oli vasta 17-vuotias. Laulamisen lisäksi Alma on saavuttanut menestystä myös lauluntekijänä. Suositun Alman motto tuntuukin olevan, ettei yrittänyttä laiteta ja että myös suomalaisten naisartistien pitäisi pyrkiä nykyistä rohkeammin kansainvälisille areenoille.

Kuka on Niila?

Vaikka Niila onkin suomalainen laulaja sekä lauluntekijä, on hän ehkä saavuttanut enemmän näkyvyyttä Saksassa kuin kotimaassaan Suomessa. Hänen Saksassa suosittuja kappaleitaan ovat Restless Heart sekä Sorry. Ulkomaiden valloitus on ollut Niilan pitkäaikainen haave ja hän onkin sitä mieltä, että suomalaisista musiikkipiireistä on alkanut viime vuosina löytyä uutta uskallusta maailmanmarkkinoille pyrkimisen suhteen.

Kuka on Venior?

Myös Venior saattaa olla tunnetumpi nimi naapurimaassamme Ruotsissa kuin Suomessa, sillä hän on edistänyt musiikkiuraansa juurikin Ruotsissa. Ruotsin lisäksi Venior on vaikuttanut muuallakin Euroopassa sekä Yhdysvalloissa. Nuoresta iästään huolimatta Venior on siis ehtinyt jo kokeilla vaikka mitä. Sugar Rush oli hänen ensimmäinen kappaleensa, jonka voidaan sanoa saavuttaneen huomiota kansainvälisellä tasolla. Veniorin mukaan netti on tehnyt maailmasta entistä globaalimman.

Kuka on DJ-muusikko Perttu?

DJ-muusikkona tunnetuksi tullut Perttu asuu Berliinissä ja hän on allekirjoittanut Island Recordsin kanssa levityssopimuksen, joka on luonteeltaan maailmanlaajuinen. Waves on hänen ensimmäinen hänen julkaisemansa kappale, jota leimaa positiivisuus sekä kesäinen tunnelma. Kappale sai huomiota jopa amerikkalaisessa Billboard-nimisessä lehdessä eikä Perttu ole jäänyt huomaamatta myöskään eurooppalaisilta musiikkialan bloggaajilta. Artisti itse kokee saavansa inspiraatiota Berliinistä sekä sen kuhinasta ja boheemista ilmapiiristä. Hänen tavoitteenaan on positiivisen viestin välittäminen kappaleidensa kautta.

Nuori DJ-tuottaja Alex Mattson on alansa lupaavia tulokkaita

Nuoresta iästään huolimatta myös Alex Mattson on ehtinyt kokeilla jo monia asioita DJ-tuottajana. Hänen kuvaavasti UFO:ksi nimetty debyyttisinglensä keräsi heti huomiota musiikkipiireissä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *